SCOALA DE VARA “ACT SMART SHORT FILMS”

ȘCOALA DE VARĂ “ACT SMART SHORT FILMS” BENEFICIAZĂ DE SPRIJINUL CONSILIULUI NAȚIONAL AL CINEMATOGRAFIEI.
• Înscrierile sunt deschise! Tinerii au șansa să-și valorifice talentul și să participe la importante festivaluri de shorts europene!

TV & Film Academy by Ruxandra Ion organizează școala de vară de scurt-metraje.
Desfășurat în perioada iunie – septembrie 2014, Școala de vară “Act Smart Short Films” este primul curs de scurt-metraje aplicat pe proiect, în urma căruia se pregătesc, parcurgând absolut toate etapele, 15 filme de autor pentru tinerii români.
Cursurile se adresează tuturor tinerilor români care vor avea, astfel, șansa unică, să învețe de la cei mai buni să scrie, producă, regizeze și monteze 15 scurt-metraje. Pe lânga asta, cele mai bune scurt-metraje vor participa la importante festivaluri de profil din Europa!
“Act Smart Short Films” îi va avea ca instructori pe profesorii de regie, producție, scenaristică și montaj ai “Tv & Film Academy by Ruxandra Ion”: Ruxandra Ion, Alma Bacula, Ducu Ion, Iulia Rugină, Alex Fotea, Radu Grigore, Mihai Mitici, profesori cu o activitate recunoscută, premiată și apreciată în lumea filmului și televiziunii românești și internaționale. Școala de vară “Act Smart Short Films” se adresează tuturor celor pasionați de film, fie că au experiență în domeniu sau nu și nu există limită de vârstă!
Cursurile constau în 48 de ore de teorie aplicată pe proiect, 24 de ore de practică aplicată pe proiect, 1 zi de filmare cu echipament asigurat de TV & Film Academy by Ruxandra Ion. Cursurile se desfășoară între 2 iunie și 3 iulie iar filmările pentru scurt-metraje în perioada 22-31 iulie, postproductia urmând a se realiza în perioada august-septembrie.

Ruxandra Ion: “Organizăm școala de vară <Act Smart Short Films> care vine în sprijinul tinerilor pasionați de producția, regia, scenaristica de ficțiune și care vor să aibă șansa să dezvolte o meserie din asta. Popularitatea tot mai mare a piețelor, festivalurilor de scurt-metraje în Europa, precum și boomul platformelor digitale, a pieței de VOD la nivel internațional este o oportunitate extraordinară pentru ca tinerii români să-și demonstreze talentul și în acestă zonă. Iar noi, prin aceste cursuri, îi învățăm ce trebuie și cum trebuie să facă pentru a-și valorifica talentul, pasiunea pentru realizarea de ficțiune. Din cele 15 scurt-metraje care vor rezulta în urma cursurilor, vor fi selectate cele mai bune și vor fi înscrise la festivalurile de profil europene, festivaluri”.

3 Raspunsuri

  1. Buna ziua ,as fi si eu interesata de cursurile scolii pt fetita mea ,ad vrea sa stiu cat costa si cum se procedeaza pt inscriere .Va multumesc

  2. Aveti aici detaliile: http://academytv.ro/classes-view/act-smart-short-films/. Pentru inscriere trebuie sa completati formularul acesta: http://academytv.ro/inscriere/. Ulterior o sa va contacteze un reprezentant al academiei.

  3. Eve

    Bună ziua! Organizați casting pentru actori în scurt-metraje?

Scrie un comentariu